VI TÄNKER ANNORLUNDA

K-Märkt Garnisonen    Karlavägen 100    Vid evenemang: Linnégatan 87    08 466 88 90    info@kmarkt.se

Vaktel, tryffel, ostron, torsktunga -  kan dyka upp på K-märkts lunchbuffe.  Inga konstigheter när man köper råvarorna på natten.  

Lunchen på K-märkt har ingen meny. Istället dukar vi dagligen upp en säsongsbetonad buffé som bygger på de råvaror som nns just där och då.

Innehållet varierar – inte bara från dag till dag utan det kan även ändras från timme till timme.

Genom att inte ha en planerad, skriven meny kan vi köpa våra råvaror på natten. Då kan vi handla det som andra inte vill ha, sådant som det nns för mycket av eller som strax ska eller har gått ut i datum.

Hjälp, tänker en del – lagar de mat på gamla råvaror? Nix – men vi lagar mat på sådana råvaror som, om vi inte köpte och serverade dem där och då, skulle bli gamla och behöva slängas.

Bli inte rädda. Faktum är att detta ger oss tillgång till bättre råvaror – samtidigt som vi hjälper våra leverantörer att inte behöva slänga mat.

K-märkts lunchbuffé serveras bakfram. Först kommer smaksatta och tillagade gröna rätter – sist kommer kött, sk och fågel. Det gör att våra gäster äter mer grönt – bra både för gästen och för vår jord.

Utöver att det är bra för miljön är det dessutom mycket roligare att jobba så här. Kreativa kockar, inspirerande matlagning och bra råvaror är de bästa ingredienserna för en god lunch.

Vi tänker annorlunda både för din och för miljöns skull.

Vi kallar det – WE FIGHT FOOD WASTE.


Samma principer som vi använder på K-märkts lunch går att använda på fester och arrangemang. Att välja Chefs Choice som meny på en fest är bra för miljön. Genom att låta våra kockar välja råvaror utifrån säsong och dagstillgång kan vi använda de resurser som finns.

Ett annat mycket effektivt sätt att agera hållbart är att välja en helt eller delvis vegetarisk meny. Inget påverkar miljön så positivt som att byta ut kött mot grönt.

Ett annat alternativ är det vi kalla 85/15. Här lagar vi en grön tallrik/rätt (85%) som kompletteras av en liten del högkvalitativt protein (15%). Mer grönt och kvalitet före kvantitet känns hållbart och rätt.


Citat - K-märkt

Ring inte din leverantör och berätta vad du vill ha.

Ring istället din leverantör och fråga vad som finns.”

shapeimage_19_link_0

FÖLJ VAD SOM HÄNDER HOS OSS PÅ INSTAGRAM OCH FACEBOOK

VI TÄNKER ANNORLUNDA

HÅLLBARA EVENT & ARRANGEMANGk-markt_garnisonen.html
OM OSSom_oss.htmlshapeimage_8_link_0
KONTAKT/ÖPPETTIDERkontakt_oppettider.htmlshapeimage_9_link_0
WFFWshapeimage_10_link_0
AKTUELLTaktuellt.htmlshapeimage_11_link_0
GALLERIgalleri.htmlshapeimage_12_link_0
ENGLISHenglish.htmlshapeimage_13_link_0
BOKCAFEk-markt_bokcafe.htmlshapeimage_14_link_0
TEATERNk-markt_teatern.htmlshapeimage_15_link_0
GARNISONENk-markt_garnisonen.htmlshapeimage_16_link_0
EPICENTERk-markt_epicenter.htmlshapeimage_17_link_0
HÖTORGSHALLENk-markt_hotorgshallen.htmlshapeimage_18_link_0
KUNGSTRÄDGÅRDENk-markt_kungstradgarden.htmlshapeimage_19_link_0