K-märkt drivs av en kock, en konditor och en kypare – Hanna Normark, Daniel Roos och Jens Dolk. Men vi vore ingenting utan hela vår fantastiska personal.
Ibland kallar vi oss för de tre K:na. Det skulle ju kunna få en att tro att det är därför vi heter K- märkt, men så är det inte.
Namnet kommer av att byggnaden som i folkmun kallas Garnisonen, där vi startade vår första restaurang, just är K-märkt.
Vi flyttade in i detta spektakulära – och lite udda – hus den 26 augusti 2014. Då med drömmen att förena volym med kvalite. Vi skulle göra ”Sveriges bästa bricklunch – utan bricka”.
Då pratade vi inte så mycket om hållbarhet – utan vi klurade på hur vi skulle kunna få laga god mat på bra råvaror. Svaret blev fyra lite konstiga metoder – där det viktigaste var INGEN MENY!
Nu några år senare kan vi konstatera att de fyra metoderna inte bara har gjort att vi fått laga mat med bra råvaror – vi har också skapat en riktigt hållbar restaurang.
Vi kan också konstatera att restaurangen i Garnisonen växt och att vi nu finns på sex adresser i Stockholm med våra restauranger, matcaféer och eventlokaler.